Den interne linkstruktur på din hjemmeside er vigtig. Meget vigtig!

Men hvordan skal man egentlig opbygge en hjemmeside, så den har den bedste struktur for både Google og brugeren? Det vil jeg give dig et indblik i herunder.

Den interne linkstruktur, er en af de vigtigste ting når man snakker SEO. Er du i tvivl om hvad SEO (søgemaskineoptimering) er, så læs: hvad er seo ?, hvor jeg giver en introduktion til hvordan man arbejde med seo.

Er du ikke helt sikker på, hvad jeg mener med ‘linkstruktur’? 
– Intern linkstruktur, er betegnelsen for hvordan du linker dit indhold på din hjemmeside sammen. Fx. ved brug af en menu eller ‘relaterede indlæg’. Alle links på din hjemmeside, er tilsammen din interne linkstruktur!

Hvorfor er linkstruktur vigtigt?

Intern linkstruktur har stor betydning for dine brugere, og kæmpe indflydelse på hvordan Google opfatter din hjemmeside.

  • Det er i høj grad med med links, du skal skabe overskuelighed for brugeren, og vise dine vigtigste sider frem.
  • Du skal henvise til andet relevant indhold på din hjemmeside, så man får den ønskede information, og ikke behøver at gå ind på konkurrenternes hjemmesider for at læse mere.
  • Du kan bruge interne links, til at fortælle Google hvilke af dine sider eller blogindlæg, der skal ranke højest i deres søgeresultater.
  • Du skal fordele link-værdi ud til dine undersider.
  • Brugeren må helst ikke klikke tilbage til søgeresultaterne, men skal blive på din side i noget tid – dette sender et positivt signal til Google.
  • Du går glip af gode og kostbare placeringer på Google, hvis du gør det forkert!

Hvordan bør en hjemmeside opbygges?

Hvis du ikke har styr på den grundlæggende opbygning og linkstruktur, kan du miste rigtig meget af dit potentiale. Ved blot af få styr på opbygningen, vil dine besøgende og din pengepung være taknemmelige.

Lad os starte med at slå fast, at links på din hjemmeside, er alting som fører dig et andet sted hen, når du klikker på det. Derfor er din øverste menu, din sidebar, dine links i teksten og dine links i footeren alle en del af din interne linkstruktur – tag et kig på billedet herunder hvor linksne er markeret.