Hvad er seo?

Hvad er SEO

SEO handler grundlæggende om at få en hjemmeside til at rangere øverst i de organiske søgeresultater – altså i de resultater, der ikke koster penge hver gang der klikkes på dem.

Dette gøres typisk ved at optimere både kode og indhold til at matche søgemaskinernes kriterier for rangering. Derudover bruges for eksempel links fra andre hjemmesider samt trafik fra sociale medier, til at løfte placeringerne.

Hvad betyder SEO?

SEO er en engelsk forkortelse for Search Engine Optimization. Når vi oversætter det til dansk, bliver det til Søgemaskineoptimering.

Bonus info: Ordet SEO kom til verden første gang allerede tilbage i 1995 og blev ”opfundet” af Bob Heyman og Leland Harden.

Hvorfor er SEO vigtigt?

Hvis du gerne vil have trafik til din hjemmeside gennem søgemaskiner, såsom Google og Bing, kan du enten betale for annoncepladser i toppen af søgeresultaterne, eller lave SEO.

Med annoncer såsom Google Ads, får du den gode placering på side 1 med det samme, men du betaler pr. klik – også næste år.

Med SEO vil øgede placeringer med tiden give gratis klik til din side. Det bliver dog først rigtig sjovt på side 1, da langt de fleste klikker der.

Husk SEO ikke sker på en dag, det er en langsigtet investering!