Hastighedsoptimering er vigtigt, og der er rigtig mange gode grunde til at have en hurtig hjemmeside! Ligeledes er der et hav af grunde til, at du ikke ønsker at have en sløv og langsom hjemmeside.

Lad os få styr på hvorfor du overhovedet skal bekymre dig om din hjemmesides hastighed / load time og hvorfor hastighedsoptimering er vigtigt.

3 grunde til at have en hurtig hjemmeside

 1. Dine potentielle kunder vil blive på hjemmesiden og søge oplysninger, i stedet for at finde en konkurrent med en hurtigere hjemmeside.
 2. Du får et kæmpe boost i dine placeringer i søgemaskinerne, sammenlignet med en langsom hjemmeside.
 3. Hurtigere hjemmesider har en højere konverteringsrate. Dette er bevist i flere undersøgelser. 1 sekund langsommere loadtime giver i en undersøgelse med Amazon.com ca. 7% færre konverteringer og dermed 7% færre kunder.

En langsom hjemmeside gør altså at dine besøgende forlader hjemmesiden hurtigt, ikke finder dig i søgeresultaterne og at de er væsentlig mindre tilbøjelige til at handle ved dig.

Hvordan finder jeg ud af om min hjemmeside er langsom?

Der er 2 værktøjer jeg vil anbefale dig at bruge til at teste din hjemmeside.

 • Google Pagespeed Insight
  Dette er Google’s ejet værktøj til at fortælle hvordan man kan forbedre hastigheden på ens hjemmeside. Derfor er der stor grund til at tage det seriøst, da en høj score sandsynligvis hænger rigtig meget sammen med hvad Google mener om ens side hastighed, og dermed hvordan man bliver placeret i søgeresultaterne.
  For at bruge det skal du bare skrive din URL ind, ligesom jeg har gjort for Riis Media her.
 • Pingdom Speedtest 
  Dette værktøj giver dig rent faktisk en loadtime. Dette skal man ikke tage alt for højtideligt, da den tager hele siden med, i stedet for bare det visuelle som en person ville kunne se. Dog giver Pindgoms Speedtest en rigtig god indikation af din sides hastighed og forbedringsmuligheder! Det handler om at have mindst mulige requests, mindst mulige page size og selvfølgelig den lavest mulige load time. For at få et realistisk resultat, skal man huske at vælge at teste fra Stockholm, Sweden! Test hastigheden med Pingdom Speedtest her!