Ofte stillede spørgsmål

Her får du svar på nogle af dine spørgsmål, som mange stiller omkring SEO, hjemmesider og meget mere.

Hvordan laver man SEO?

Man kan dele SEO op i 2 dele; nemlig intern SEO & ekstern SEO.

Den interne SEO, kaldes on-page SEO og laves på din hjemmeside. Her er det et spørgsmål om at have opbygget hjemmesiden på en måde, så du undgår de mange tekniske udfordringer, der kan være.

Når du har styr på alt det tekniske, så handler det kort sagt, om at have noget godt indhold på din hjemmeside. Google ligger mere og mere vægt på selve indholdet. Du kan blive meget mere synlig på Google, ved at skrive nogle gode artikler om netop det din virksomhed beskæftiger sig med.

I praksis starter man med at se på om der er nogle tekniske udfordringer. Når de er løst, laver man en søgeordsanalyse. I søgeordsanalysen finder man ud af hvad folk rent faktisk søger på. Med udgangspunkt i analysen, laver man nye sider eller tilpasser allerede eksisterende, så siderne passer bedst muligt til de sætninger eller ord der bliver søgt på. Med en målrettet indsats vil man se at ens artikler på hjemmesiden dukker op når man søger på sine søgeord. Det giver mere trafik – og flere penge i kassen.

Den eksterne seo består bl.a. af Social SEO og linkbuilding. Denne del kan du ikke lave på din hjemmeside. Linkbuilding er et spørgsmål om at få andre hjemmesider til at linke til din. Google opfatter et link til din hjemmeside som en anbefaling. Det handler altså om at få mange anbefalinger – skulle man tro! Det handler i meget højere grad om at få relevante anbefalinger(links). Det er fx fuldstændigt værdiløst for en kørerlærer, at få et link fra hans fætters blog om hunde. Derimod vil et link fra en lokal avis, Dansk Kørerlærer Union eller sider relateret til kørekort hjælpe kraftigt til med at få kørelærens hjemmeside op i det øverste resultater på Google.

Din omdømme på nettet er vigtigt, og det er vigtigt at du har aktive følgere på de sociale medier, for at du kan ligge i toppen i søgeresultaterne.

Jeg har skrevet meget som jeg vil anbefale dig at læse om seo ved brug af ovenstående links.

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization – altså søgemaskine-optimering. Det handler om at tilpasse ens hjemmeside, så man bliver fundet via søgemaskiner og kommer til at ligge højest muligt i resultaterne på Google. De hjemmesider der ligger højest på Google, får urimelig mange gratis kunder – og hvem vil ikke gerne have at kunderne kommer af sig selv?

Du kan læse meget mere om SEO her på hjemmesiden. Hvis du ikke har så meget erfaring med SEO, så læs mit blogindlæg: Hvad er seo?

Eksempel: Hvis en person søger på “Take Away Thisted”, så er personen sandsynligvis interesseret i at købe take-away mad.
Personen får vist 10 søgeresultater på Google, og en af butikkerne på første side på Google, vil efter alt sansynlighed få ordren – og tjene flere penge end konkurrenterne. En undersøgelse fra Compete viser at omkring 50% klikker på det øverste resultat, ca. 15% på nr. 2 og ca. 10% på nr. 3. Det kan altså virkelig betale sig at ligge højt i søgeresultaterne! Jeg kan hjælpe dig med at lave SEO på din hjemmeside til en rigtig god pris.

Hvad SKAL jeg vide inden jeg køber en ny hjemmeside?

Det er vigtigt du ikke siger ja til et tilfældigt tilbud på en hjemmeside. Nogen gange kan du komme til at betale 40.000 kr i løbet af en årrække for en simpel hjemmeside, som du kun skulle have givet 20.000 for. Andre gang kan du komme til at købe en side alt for billigt, hvor kvaliteten er meget ringe, og du derfer alt for sjældent bliver vist på Google, og anbefalet af andre.

Jeg har skrevet en kort og præcis guide til hvad du skal være opmærksom på, når du køber en hjemmeside. Den består af 5 konkrete råd eller spørgsmål, som du skal stille personen som vil lave din hjemmeside – så går du aldrig helt galt i byen. Den er helt klart tiden værd, så tag dig lidt tid til at læse den her:“5 ting du SKAL have styr på før køb af hjemmeside”

Hvorfor er du billigere end dine konkurrenter?

Hvis du ikke er helt afklaret med om du skal bruge mig som din samarbejdspartner, så kan jeg kort forklare hvorfor det er en god ide. Jeg vil påstå, at jeg er en af dem der kan levere absolut med værdi for pengene til din virksomhed. Det kan jeg fordi:

  • Jeg har meget få omkostninger til kontor og til løn – det har de store web-bureaus.
  • Jeg er forholdsvis nystartet, og prioriterer derfor at få nogle gode referencer og tilfredse kunder, frem for bare at tjene penge. Jeg bruger lang tid på hver hjemmeside. Det er nemlig den allerbedste måde for mig at få flere kunder på – nemlig ved at lave en gennemført hjemmeside til dig, som jeg kan vise frem til andre!
  • Jeg