Lige her, på bare 10 minutter får du den viden du skal bruge, for selv at kunne skrive en nyhed eller blogindlæg på din WordPress hjemmeside.

Alt du behøver er adgang til dit kontrolpanel på din hjemmeside og en side, som nyhederne bliver lagt ind på. Du skal altså have en side, der hedder noget lignende ’Nyheder’ eller ’Blog’.

Til en start, får du nogle guldkorn om WordPress, som er nødvendige at vide når man vil lave noget på sin hjemmeside, der er bygget op i WordPress.

Der findes flere former for Indlæg

Indlæg i WordPress menuenHvis du kigger på billedet til venstre, kan du se at der øverst står ’Indlæg’, og til venstre for skriften en knappenål. Denne knappenål markerer at der er tale om et indlæg – men der er ofte flere forskellige slags indlæg. På billedet, kan du fx også se 2 andre former for indlæg.
Ved at bruge ’Portfolio’, tilføjer jeg fx mine referencer. Ligeledes, tilføjer jeg besvarelser på forskellige spørgsmål jeg ofte bliver stillet under FAQ og jeg tilføjer selvfølgelig disse blogindlæg, under det punkt der hedder indlæg.

Det gode er, at alle indlægstyper bliver tilføjet på samme måde! Hvis du lærer at skrive nyheder, kan du også skrive FAQs, eller tilføje dine referencer med et snuptag. Det er fuldstændig samme måde du skriver oplysningerne ind på, men de bliver bare vist på forskellige måder.

Definitionen på et Indlæg i WordPress

Det kan være rigtig godt at forstå hvad en Indlæg rent faktisk er.

Et indlæg i WordPress skal forstås således: ”En side, der er sorteret efter DATO og opdelt i KATEGORI”.

Det der gør din ’Kontakt’ side til en side, er at den IKKE er sorteret efter dato og at den heller ikke tilhører en bestemt kategori.
Det er altså ikke en side, bare fordi den bliver vist i menuen. Man kan også vise forskellige kategorier eller indlæg i menuen, men det gør man af gode grunde ikke så tit.

Derfor er hver af dine referencer også indlæg, da du kan sortere dem i kategorier, og da de nyeste bliver vist først.

Det kan indlæg bruges til

Inden jeg helt konkret viser hvordan man skriver et indlæg, vil jeg give nogle eksempler på hvad man kan bruge indlæg til.

Hvornår er det en god idé at bruge indlæg?

Hvis du skal skrive en bestemt type indhold til din hjemmeside, som skal laves efter samme skabelon, men med forskelligt indhold hver gang – så skal du bruge indlæg.

Det er nemmere at forstå hvornår der skal bruges indlæg, med nogle eksempler:

  • Til at skrive nyheder og til at skrive blogindlæg
  • Til at tilføje sine referencer eller til at tilføje en FAQ(ofte stillede spørgsmål).
  • Til at oprette produkter. Fx hvis du leaser biler ud,