Det er ingen der kan lide at blive snydt! For at hjælpe dig med at vurdere hvad en ny hjemmeside koster og hvad du kan få for dine penge, har jeg skrevet dette blogindlæg til dig. Jeg er sikker på at du vil synes det er meget brugbart, hvis du på en tidspunkt skal have en ny hjemmeside.

Hvis du sikrer dig at du har styr på de grundlæggende overvejelser, som har jeg beskrevet herunder – så undgår du de dyre lærepenge og får mest muligt ud af dine penge.

Hvis du overvejer om det er tid til en ny hjemmeside, så kan vi tage en uforpligtende snak, så du finder ud af hvad du kan få for dine penge og hvad du har brug for. Læs mere om en ny hjemmeside her.

5 gode råd, inden du køber en ny hjemmeside

Sørg for at du får spurgt udvikleren (personen, som skal lave din hjemmeside) om følgende punkter. Det er vigtigt at du har et overblik over projektet, så du kan vurdere hvem der skal lave din nye hjemmeside og hvad det cirka må koste.

Det vigtigste spørgsmål, er selvfølgelig hvad man får for sine penge. Derfor er ‘PRIS’ det 5. punkt – og den afhænger i meget høj grad af de 4 første punkter. Lad os komme i gang!

1. DET PERSONLIGE – Forstår udvikleren din virksomhed?

Det første du skal blive enig med udvikleren om, er hvad målet med din nye hjemmeside er. 

Skal hjemmesiden være ansvarlig for hovedparten af de henveldelser du får? Skal den bare være der, så man kan finde et telefonnummer og et billede af ejeren? Eller skal den hovedsageligt bare fremvise virksomheden og produkterne på en professionel måde?

Det er meget vigtigt, at du er afklaret med om din hjemmeside skal bruges til at skaffe nye kunder på nettet. En ny hjemmeside til 5000 kr med en forside, ‘om’, ‘kompetencer’ og ‘kontakt’ kommer ikke til at gøre dig synlig på Google eller skaffe dig kunder på nettet. Den kan derimod være fantastisk til at fortælle lidt om din virksomhed, jeres visioner, produkter, team og til at komme i kontakt med jer. Det er bare i grove træk kun dem, der ALLEREDE kender virksomheden, der vil finde den på nettet.

Kan du samarbejde med udvikleren?

Det er en god idé at du har en idé om hvorvidt du kan samarbejde med udvikleren eller ej. I kommer til at snakke sammen mange gange, og skal træffe en del beslutninger om hvordan hjemmesiden skal se ud. Det er også udvikleren, der skal sætte dig ind i hvordan du selv ændrer i hjemmesiden.

2. ÆNDRINGER – Hvordan ændrer du i din hjemmeside?

Inden I gør noget, ville det være en god idé at vide, hvordan du kan ændre tekster, billeder og ligge videoer ind på din hjemmeside. Måske vil du skrive nyheder på din nye hjemmeside?

Hvis du skal ændre i din hjemmeside, har du brug for et CMS (Content Management System). Det er helt enkelt, et system hvor du kan styre dit indhold på siderne, uden at skulle kende til programmering. Nogle gode solide valg er WordPress eller Umbraco. Det er de mest anvendte systemer i verden, og de er nemme at lære, da de på flere måder minder om Microsoft Word.

Det er også en mulighed at bruge et endnu lettere CMS som eksempelvis Surreal CMS, som jeg har brugt til flere kunder, fx til <