Det er ingen der kan lide at blive snydt! For at hjælpe dig med at vurdere hvad en ny hjemmeside koster og hvad du kan få for dine penge, har jeg skrevet dette blogindlæg til dig. Jeg er sikker på at du vil synes det er meget brugbart, hvis du på en tidspunkt skal have en ny hjemmeside.

Hvis du sikrer dig at du har styr på de grundlæggende overvejelser, som har jeg beskrevet herunder – så undgår du de dyre lærepenge og får mest muligt ud af dine penge.

Hvis du overvejer om det er tid til en ny hjemmeside, så kan vi tage en uforpligtende snak, så du finder ud af hvad du kan få for dine penge og hvad du har brug for. Læs mere om en ny hjemmeside her.

5 gode råd, inden du køber en ny hjemmeside

Sørg for at du får spurgt udvikleren (personen, som skal lave din hjemmeside) om følgende punkter. Det er vigtigt at du har et overblik over projektet, så du kan vurdere hvem der skal lave din nye hjemmeside og hvad det cirka må koste.

Det vigtigste spørgsmål, er selvfølgelig hvad man får for sine penge. Derfor er ‘PRIS’ det 5. punkt – og den afhænger i meget høj grad af de 4 første punkter. Lad os komme i gang!

1. DET PERSONLIGE – Forstår udvikleren din virksomhed?

Det første du skal blive enig med udvikleren om, er hvad målet med din nye hjemmeside er. 

Skal hjemmesiden være ansvarlig for hovedparten af de henveldelser du får? Skal den bare være der, så man kan finde et telefonnummer og et billede af ejeren? Eller skal den hovedsageligt bare fremvise virksomheden og produkterne på en professionel måde?

Det er meget vigtigt, at du er afklaret med om din hjemmeside skal bruges til at skaffe nye kunder på nettet. En ny hjemmeside til 5000 kr med en forside, ‘om’, ‘kompetencer’ og ‘kontakt’ kommer ikke til at gøre dig synlig på Google eller skaffe dig kunder på nettet. Den kan derimod være fantastisk til at fortælle lidt om din virksomhed, jeres visioner, produkter, team og til at komme i kontakt med jer. Det er bare i grove træk kun dem, der ALLEREDE kender virksomheden, der vil finde den på nettet.

Kan du samarbejde med udvikleren?

Det er en god idé at du har en idé om hvorvidt du kan samarbejde med udvikleren eller ej. I kommer til at snakke sammen mange gange, og skal træffe en del beslutninger om hvordan hjemmesiden skal se ud. Det er også udvikleren, der skal sætte dig ind i hvordan du selv ændrer i hjemmesiden.

2. ÆNDRINGER – Hvordan ændrer du i din hjemmeside?

Inden I gør noget, ville det være en god idé at vide, hvordan du kan ændre tekster, billeder og ligge videoer ind på din hjemmeside. Måske vil du skrive nyheder på din nye hjemmeside?

Hvis du skal ændre i din hjemmeside, har du brug for et CMS (Content Management System). Det er helt enkelt, et system hvor du kan styre dit indhold på siderne, uden at skulle kende til programmering. Nogle gode solide valg er WordPress eller Umbraco. Det er de mest anvendte systemer i verden, og de er nemme at lære, da de på flere måder minder om Microsoft Word.

Det er også en mulighed at bruge et endnu lettere CMS som eksempelvis Surreal CMS, som jeg har brugt til flere kunder, fx til Rings Køreskole & KørVest Køreskoles hjemmesider.

3. TILLÆGSYDELSER – Hvad er inkluderet i prisen?

Det her er en stor faldgrube! Vær afklaret med hvad der er med i prisen, og hvad der ikke er. For at give overblik, inddeler jeg hjemmesider i forskellige kategorier. Hvis du er en enkeltmandsvirksomhed, så skulle du i næsten alle tilfælde kunne klare dig med en ‘standard hjemmeside’.


En standard hjemmeside

Denne er hovedsageligt til enkeltmandsvirksomheder. Her er ikke nødvendigt at tilkøbe noget som helst, for at have en komplet hjemmeside.
Her ER inkluderet følgende:

 • 5-15 sider: Forside, om, ydelser, produkter, referencer, nyheder, kontakt og lignende sider – alle opsat i et CMS, så man selv kan ændre i dem.
 • Et unikt og brugervenligt layout, hvor billeder og tekster er indsat. Alt er klar til lancering.
 • Alle standard funktioner: Billedesliders, kontaktformularer, Facebook integration, Google Maps osv, mindre beregnere.
 • Service(månedligt beløb): Hosting, gratis hjælp, regelmæssig backup og CMS.
 • Responsiv hjemmeside og SEO venlig: Siden virker perfekt på alle enheder, og er bygget logisk op. Der er lavet helt grundlæggende SEO arbejde. Hvis du ikke er helt sikkert på hvad seo er, så har jeg skrevet en introduktion til seo.
 • Ekstra opsætning: Opsætning af Google Analytics, så man kan se statistik for besøgende. Evt. opsætning af Google+

En avanceret hjemmeside

Denne er hovedsageligt til virksomheder med flere ansatte.
UDOVER det en standard hjemmeside indeholder, er følgende inkluderet:

 • 10-30 sider – Mulighed for væsentlig flere sider.
 • Skrædersyede beregnere – fx prisberegnere på ydelser
 • Blogindlæg – et aftalt antal blogindlæg
 • Ekstra SEO venlig – der er brugt ekstra tid på at være synlig på Google
 • Loginsystem og forum – Opsætning af et forum og et loginsystem hvis nødvendigt.

4. REFERENCER – Hvad har udvikleren tidligere lavet?

Kan du lide de hjemmesider, som udvikleren tidligere har lavet? Og er kunderne tilfredse med det arbejde, som er blevet udført?

Dette er den nemmeste måde, at vide om du skal lade være med at handle. Brug 10 minutter på at kigge på nogle referencer, og 2 minutter læse nogle anmeldelser på Facebook, Google+ eller Trustpilot. Du kan desuden se mine referencer her, og selv vurdere om du kunne være interesseret i at samarbejde.

5. PRIS – Hvad koster en ny hjemmeside?

Det kan være meget svært at vurdere, om du bliver tilbudt den rigtige pris – men jeg vil prøve at hjælpe dig godt på vej. Vær opmærksom på, at hjemmesider ofte sælges for et engangsbeløb PLUS en månedlig ydelse for drift – og du bliver nødt til at forholde dig til begge to!

Engangsbeløbet

Man overser ikke så tit engangsbeløbet, da det ofte er et beløb over 10.000. Men engangsbeløbet er mange gange den billigste del af hjemmesiden – faktisk er der mange, der sælger hjemmesider til 0 kr! Men så koster den nye hjemmeside sandsynligvis omkring 499 kr/måned.

Prøv lige at gange 499 med 60 måneder(5 år). Efter 5 år, som er en normal ‘levetid’ på en hjemmeside, har siden altså kostet dig 30.000.
Derfor kan det ofte betale sig at give måske 15.000 som engangsbeløb, hvis den månedlige ydelse derefter er 99 kr/måned. Efter 5 år ville denne side kun have kostet 21.000.

Den månedlige ydelse

Hvad indebærer den månedlige ydelse rent faktisk? Hvis du overhovedet skal betale en månedlig ydelse, så må du kræve at den indeholder følgende:

 • Regelmæssig backup af hjemmesiden.
 • Hosting af hjemmesiden på en hurtig server.
 • CMS – så du selv kan ændre i din nye hjemmeside
 • Support – Så du kan få gratis hjælp, hvis du ikke kan huske hvordan du ændrer tekster eller billeder.

Dette koster som udgangspunkt under 200kr/måned – og kun 200 kr/måned hvis du har fået lavet en stor siden, eller hvis du har brug for meget hjælp.

Hvad er en fair pris?

Pris hænger ofte sammen med kvalitet – men langt fra altid. Hvis du kan tjekke de 4 punkter herover af, så er service og kvalitet som udgangspunkt også i orden.
Som tidligere nævnt, afhænger prisen af udviklerens evner, hvor stor din nye hjemmeside skal være, hvilke tillægsydelser du vil have og meget mere.

Med udgangspunkt i at alt ovenstående er i orden og med udgangspunkt i de opsatte kategorier af tillægsydelser, som jeg skrev om i punkt 3 herover, kommer her nogle vejledende priser.

Standard hjemmeside: 8-15.000 kr + 100-200 kr/måned. Udgifter i løbet af 5 år: 14.000 til 27.000

Avanceret hjemmeside: 15-30.000 kr + 150-300 kr/måned. Udgifter i løbet af 5 år: 24.000 til 48.000

Serviceaftale uden SEO: 100-300 kr/måned. Udgifter i løbet af 5 år: 6.000 til 18.000

Hvis du har en virksomhed med flere ansatte, kan det ofte godt betale sig at bruge en del større beløb på SEO, hjemmeside og hjælp til online markedsføring. Her skal du være skarp på hvad du rent faktisk får! Du skal jo ikke betale 100.000 i straf, bare fordi din virksomhed er stor. Du skal derimod sikre dig, at du får tilsvarende værdi, for det beløb du investerer.

Til aller sidst; husk at udregne prisen for 5 år i stedet for bare at se på engangsbeløbet. Og ha’ styr på, hvad du betaler for – tænk over punkterne herover.
Tak fordi du læste med. Jeg håber denne artikel har været til hjælp for dig. Jeg håber også at du bliver glad for din næste hjemmeside og får mere værdi en du betaler for – sådan skal det jo helst være! Hvis du vil se hvad jeg kan tilbyde af hjemmesider, så prøv at læs mere om en ny hjemmeside.